Bevrijdingsfestival Langedijk gaat door!

Op 5 mei wordt de vrijheid gevierd en ook in Langedijk zal hier weer aandacht voor zijn. Het Bevrijdingsfestival Langedijk zal na twee jaar afwezigheid het podium weer openstellen naast café De Knip in Oudkarspel.

Dit jaar wordt het bevrijdingsvuur door een team enthousiaste fietser opgehaald bij hotel De Wereld in Wageningen. Vanaf 15.00 uur zal de vlam door de jeugd van diverse sportverenigingen in estafettevorm door Sint Pancras en Langedijk heen gedragen worden. Rond 16.00 uur wordt het bevrijdingsvuur bij De Knip verwacht en daarmee wordt het festival symbolisch geopend.

DJ Jacco Silver zal voor veel entertainment zorgen en feestband Trots speelt daarna het dak eraf.

In de middag zal er een fietstocht georganiseerd worden. Langedijk kent een aantal plaatsen met een eigen verhaal uit de Tweede Wereldoorlog. Deze fietstocht van ongeveer een uur zal langs deze plekken gaan en zullen deze verhalen verteld worden.

Voor de kinderen zijn er diverse springkussens opgesteld.

Heel veel redenen dus om op 5 mei naar Café De Knip te gaan om de vrijheid te vieren.

Foto’s 2019

Wat kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde bevrijdingsvuurestafette en het festival. 5 jaar geleden begonnen we met een broodje met een bakkie soep in Café de Knip. Nu? Een groot feest!
Heeft u nog mooi foto’s? Dan plaatsen we deze graag!

Dodenherdenking bij De Stier

Start in Wageningen

Tijdens de bevrijdingsvuurestafette

De feestelijke stoet door Langedijk

Het bevrijdingsvuur ontsteken bij ‘De Stier’

Laatste kilometers

De aankomst

Museum Collection ’39 – ’45

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door Michel Bes.

Het feest!

Feest foto’s gemaakt door Fred Hink en dhr. Spaansen

Historische fietstocht 1940-1945 door Langedijk

Brand gesticht in Bollengebouw te Broek op Langedijk? Joodse onderduikers op de Werfstraat?

Dit jaar vindt er op 5 mei voor het eerst een fietstocht plaats, welke de deelnemers brengt langs diverse locaties in Langedijk waarin de oorlog het e.e.a. plaats heeft gevonden.

Samen met Arie Kaan, van Stichting Langedijker Verleden is er vanaf Oudkarspel tot Broek op Langedijk een tocht uitgezet. Deze brengt u middels een routeboekje, langs plekken waar foto’s uit de oorlog en heden, met uitleg aangeven wat er toen gebeurd is.

Deze fietstocht is met dank aan onze sponsors geheel gratis en is door jong en oud te doen! Er kan gestart worden vanaf 12.00 tot 14.00 uur vanaf de Knip in Oudkarspel.

Bij terugkomst bij de Knip wacht er een kleine attentie voor alle deelnemers en wordt om +/- 15.30 uur het bevrijdingsvuur verwacht, waarna het Bevrijdingsfestival begint.